Straturi de cartofi cu piept de pui

de Rocsi in Pui, 30 Iun 2011 | 3829 vizualizari

 

Sincer va spun ca nu stiu cum sa numesc reteta;)

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi noi mari
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 100 gr cascaval
  • 1 rosie mare
  • 1 cub unt
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi de cartofi cu piept de pui:

Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare.

pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.

il taiem felii mai maricele.

il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei dulce.

luam o tigaie grill si adaugam un cubulet mic de unt.

cand s-a topit punem bucatile de pui si le lasam cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte.

le scoatem pe o farfurie.

cartofii cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin,cat se nu ne frigem.

apoi fiecare il taiem felii pe rotund.

luam un vas de yena si il ungem cu putin ulei,si asezam un strat de cartofi pe care ii condimentam cu putina sare si piper.

apoi asezam feliile de pui,si iar un rand de cartofi condimentati cu sare si piper.

rosia o spalam,o taiem cuburi si o punem deasupra.

cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il imprastiem peste tot deasupra.

punem cateva linguri de apa(nu prea multe,vreo 7,8).

dam vasul in cuptor,il aprindem,dam la o temperatura potrivita  si il lasam acolo cam 30 minute,primele 20 minute acoperit,apoi il lasam fara capac sa prinda o crusta.

scoatem vasul din cuptor,lasam putin sa se racoreaca,apoi servim.

pe noi ne-a incantat mult acest fel,insa cred ca ar trebui pus cascaval si intre straturi sa se prinda mai bine intre ele ,sau niste cascaval cu ou batut.(eu cam evit oul).

oricum pentru noi a fost foarte bun!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi de cartofi cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei