Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

de deliciousflavours in Prajituri, 20 Noi 2012 | 10899 vizualizari

 

Ce denumire lunga pentru o prajitura atat de simpla, dar totusi rafinata, as zice eu. Prajitura originala este acoperita cu o glazura de lamaie, dar eu am vrut sa creez ceva mult mai special si am combinat-o cu o crema usoara de mascarpone si aroma de vanilie. Spre surprinderea mea am primit foarte multe aprecieri si asta nu poate decat sa ma bucure enorm de mult. Mai mult ca probabil ca va fi pe lista prajiturilor de Sarbatori.
Si pentru ca este o prajitura super delicioasa am hotarat sa vin cu ea la voi si sa sarbatorim impreuna reteta cu nr. 100! :)
Va pup cu drag si va multumesc pentru fiecare comentariu, fie pozitiv fie negativ! Love you all!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Brownie:
  • 240 gr unt/margarina
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr dulceata de capsuni
  • 150 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 275 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml frisca
  • 125 gr mascarpone
  • 1 lingurita rasa pudra de vanilie/semintele de la 1 pastaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream:

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema. 

Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream-0
Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream-1

COMENTARII (33)

deliciousflavours

deliciousflavours 1

27.11.2012, 08:37

Emanuella, cum ti-a iesit?

deyutzky

deyutzky 1

18.12.2012, 21:28

perfecta!!

deliciousflavours

deliciousflavours 1

19.12.2012, 09:40

Iti multumesc frumos, esti o draguta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!