Strudel cu branza si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Mar 2015 | 5083 vizualizari

 

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 400g foi placinta
  • 400g branza dulce de vaci
  • 500g visine
  • 9 linguri zahar
  • 50g stafide
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100g ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si visine:

Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).

Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.

In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la omogenizare.

Se pun visinele peste sirop, intr-o craticioara, si se pune la foc mic cateva minute pana se ingroasa amestecul.

Se lasa la racit.

Branza se amesteca cu 2 oua, 5 linguri zahar, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.

Se pune pe blatul de lucru o foaie de placinta, se  unge cu ulei cu o pensula si se pune deasupra a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe partea scurta se pun 3 linguri din umplutura de visine, se ruleaza o data, se indoaie capetele in interior si se ruleaza toata.

Se procedeaza la fel si pentru urmatoarele doua foi care se umplu cu branza.

Pe planul de lucru se pune o foaie de placinta si se unge cu ulei (daca va ajug foile se pot pune si doua foi).

Se aseaza cele doua rulouri pe foaie, se intorc marginile si se ruleaza pana la capat.

Mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cata un rulou cu visine si unul cu branza.

Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie cu spatiu intre ele.

Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 10 minute.

Se scot din cuptor si se ung bine cu galbenusul de ou amstecat cu o lingura de lapte.

Se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor su se acopera cu un prosop de bucatarie umed.

Se lasa la racit.

Se portioneaza rece si se pot presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Este buna si cu alte fructe caise, zmeura.

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu branza si visine-0
Strudel cu branza si visine-1
Strudel cu branza si visine-2
Strudel cu branza si visine-3
Strudel cu branza si visine-4
Strudel cu branza si visine-5
Strudel cu branza si visine-6
Strudel cu branza si visine-7
Strudel cu branza si visine-8
Strudel cu branza si visine-9
Strudel cu branza si visine-10
Strudel cu branza si visine-11
Strudel cu branza si visine-12
Strudel cu branza si visine-13
Strudel cu branza si visine-14
Strudel cu branza si visine-15
Strudel cu branza si visine-16
Strudel cu branza si visine-17
Strudel cu branza si visine-18
Strudel cu branza si visine-19
Strudel cu branza si visine-20
Strudel cu branza si visine-21
Strudel cu branza si visine-22
Strudel cu branza si visine-23
Strudel cu branza si visine-24
Strudel cu branza si visine-25
Strudel cu branza si visine-26
Strudel cu branza si visine-27
Strudel cu branza si visine-28
Strudel cu branza si visine-29
Strudel cu branza si visine-30
Strudel cu branza si visine-31
Strudel cu branza si visine-32

COMENTARII (24)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.03.2015, 10:40

tarasmariana

tarasmariana 1

31.03.2015, 18:52

Arata super!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.03.2015, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!