Strudel cu branza si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Mar 2015 | 4903 vizualizari

 

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 400g foi placinta
  • 400g branza dulce de vaci
  • 500g visine
  • 9 linguri zahar
  • 50g stafide
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100g ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si visine:

Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).

Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.

In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la omogenizare.

Se pun visinele peste sirop, intr-o craticioara, si se pune la foc mic cateva minute pana se ingroasa amestecul.

Se lasa la racit.

Branza se amesteca cu 2 oua, 5 linguri zahar, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.

Se pune pe blatul de lucru o foaie de placinta, se  unge cu ulei cu o pensula si se pune deasupra a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe partea scurta se pun 3 linguri din umplutura de visine, se ruleaza o data, se indoaie capetele in interior si se ruleaza toata.

Se procedeaza la fel si pentru urmatoarele doua foi care se umplu cu branza.

Pe planul de lucru se pune o foaie de placinta si se unge cu ulei (daca va ajug foile se pot pune si doua foi).

Se aseaza cele doua rulouri pe foaie, se intorc marginile si se ruleaza pana la capat.

Mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cata un rulou cu visine si unul cu branza.

Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie cu spatiu intre ele.

Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 10 minute.

Se scot din cuptor si se ung bine cu galbenusul de ou amstecat cu o lingura de lapte.

Se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor su se acopera cu un prosop de bucatarie umed.

Se lasa la racit.

Se portioneaza rece si se pot presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Este buna si cu alte fructe caise, zmeura.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu branza si visine 371050
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371051
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371052
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371053
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371054
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371055
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371056
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371057
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371058
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371059
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371060
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371061
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371062
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371063
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371064
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371065
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371066
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371067
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371068
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371069
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371070
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371071
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371072
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371073
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371074
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371075
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371076
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371077
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371078
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371079
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371080
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371081
retete culinare - Strudel cu branza si visine 371082

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

28.03.2015, 10:40

tarasmariana 1

31.03.2015, 18:52

Arata super!

MotanLaOale 1

31.03.2015, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: