Strudel cu branza si visine

de Moni_alex in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 586 vizualizari

 

Strudel racoritor de vara

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placina
  • 16 linguri zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 700 g branza de vaci proaspata
  • 700 g visine fara samburi ( congelate sau proaspete)
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 3 linguri pline de gris
  • ulei pentru uns foile de placinta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si visine:

Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris).

Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat.

Se aseaza o foaie de placinta pe un prosop sau o folie, se pensuleaza cu ulei si se pune din umplutura cu branza la una dintre margini.

Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului sau foliei si se pastreaza la capatul opus celui de unde am inceput rularea.

Se continua cu o alta foaie, se unge cu ulei,se pune umplutura de visine si se ruleaza strans, ruloul rezultat fiind lipit de primul.

Se ia doua foi de placinta, se pensuleaza cu ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foilor primele doua rulouri cu umpluturi

Se obtin patru strudele care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei.

Oul ramas, 2 linguri de zahar si smantana se amesteca bine si se distribuie pe toata suprafata strudelelor.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox. 40 min pana se rumenesc frumos.

Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se presara cu zahar pudra inainte de a fi servite.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu branza si visine-0
Strudel cu branza si visine-1
Strudel cu branza si visine-2
Strudel cu branza si visine-3
Strudel cu branza si visine-4
Strudel cu branza si visine-5

COMENTARII (5)

Moni_alex

Moni_alex 1

04.06.2015, 16:29

multumesc

mirela0911

mirela0911 1

04.06.2015, 19:14

Ce buna e combinatia!

Rocsi

Rocsi 1

04.06.2015, 19:48

O bunatateeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!