Strudel cu dovleac

de lacrimioara in Prajituri, 16 Dec 2010 | 3536 vizualizari

 

foarte gustos si cu foetaj merge repede si ies foarte fragede

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac dulce ,
  • un galbenus,
  • unt cat o nuca,
  • 4 linguri zahar tos ,
  • 2 pachetele zahar vanilat unul pt dovleac  si unul pt zahar pudra(eu am pus esenta ca am ramas fara zahar vanilat in casa),
  • 500 grame foietaj,
  • un galbenus,
  • zahar pudra pt pudrat deasupra, (este  cantitatea de umplutura pentru un pachet de foietaj  de 500 grame)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul il dam  prin razatoare si il punem la calit cu zaharul tos si vanilat, untul si lasam pana scade toata zeama. Il lasam sa se raceasca sa nu fie fierbinte cand il punem in aluat ca se imoaie aluatul (la fel procedam si cu merele).

Punem aluatul pe planseta de lucru care in prealabil a fost lasat la decongelat 35 minute la temperatura camerei. Eu foile care le cumpar sant mai groase si le intind cu sucitorul mai subtiri, taiem in 4 si punem cate o lingura de dovleac, (forma o puteti da cum doriti) Eu l-am rulat normal si la capete l-am apasat cu furculita ca sa nu iasa dovlecul.

Le punem in tava cu hartie de copt si le ungem  cu galbenus amestecat cu putin zahar si dam la copt 15-20 minute pana se rumenesc,dupa care se  lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar pudra.  

 

TIPS-URI

1

eu am facut portie dubla adica dintr-un kg de foietaj  am facut jumatate cu dovleac si jumatate cu mere la umplutura cu mere  am pus 6 mere,5 linguri zahar putina scortisoara si unt cat o nuca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu dovleac 71443
retete culinare - Strudel cu dovleac 71444
retete culinare - Strudel cu dovleac 71455
retete culinare - Strudel cu dovleac 71459
retete culinare - Strudel cu dovleac 71461

COMENTARII (12)

kamy 1

16.12.2010, 21:26

vreauuuu da cu mere cu dovleac n-am idee ce gust are...dar arata bine 5f

giuliana 1

17.12.2010, 08:59

mamaieelena 1

19.12.2010, 18:06

ce bun e si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S