Strudel cu dovleac

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 8893 vizualizari

 

Dovleacul, un remediu sanatos.Dovleacul placintar este soiul cel mai cultivat in tara noastra, pe langa dovleacul turcesc. Are miezul de culoare portocaliu aprins si, in general, are forma alungita. Pulpa este destul de groasa si este foarte dulce, el putand fi copt in cuptor fara a i se adauga zahar, eventual doar scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 1 kg pulpa de dovleac placintar
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura scortisoara
  • nuci macinate, optional
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul l-am curatat de coaja si l-am bagat la robot, rapid :). Am adaugat zaharul si l-am pus la calit, in uleiul de masline, pana si-a lasat multa zeama si apoi a scazut. Foile de placinta le-am lasat la dezghetat, apoi le-am impartit in 3, pentru 3 strudele. Foile le-am uns pe fiecare cu putin ulei, apoi am pus umplutura de dovleac, am presarat nuci macinate si scortisoara si am rulat strans.


Le-am pus repede in cuptorul incins, la foc mediu, iar cand s-au rumenit le-am scos si am acoperit tava cu un prosop umed de bucatarie.


Se poate cerne deasupra zahar pudra.


Strudelul se mai poate umple cu mere sau cu branza dulce si stafide.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu dovleac 2174
retete culinare - Strudel cu dovleac 2175
retete culinare - Strudel cu dovleac 2176
retete culinare - Strudel cu dovleac 2177

COMENTARII (3)

Bucataras 1

10.12.2009, 23:26

, va felicitam si va mai asteptam sa incercati delicioasele retete bucataras

Oana 1

11.12.2009, 19:41

Multumesc, Dantutz! Ma bucur ca a fost bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!