Strudel cu dovleac

de vio_dreams in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 8399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr dovleac
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari.

Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust.

Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.

Presaram suprafata de lucru cu putina faina si intindem foaia de aluat. Taiem in dreptunghiuri nu foarte mari.

Facem pe mijloc 5-6 crestaturi paralele cu ajutorul unui cutit.

Punem pe mijlocul fiecaruia pe lungime cate o lingura de umplutura. Nu puneti prea multa fiindca va curge la copt.

Suprapunem  mai intai laturile mai mici peste umplutura, apoi latura mai lunga.

Suprapunem apoi si latura cealalta astfel incat sa acopere umplutura si sa se suprapuna peste cealalta latura.

Intoarcem invers strudelul astfel incat sa ajunga cu crestaturile in sus si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu galbenus de ou batut cu doua linguri de lapte. Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Anett 1

15.11.2013, 09:40

vai ce bun gust trebuie se aiba!

Lia_ 1

16.11.2013, 05:20

crestaturile alea dau un aspect foarte apetisant, am retinut sa fac si eu cu branza daca nu cu dovleac

calinalexandra95 1

16.11.2013, 17:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac