Strudel cu dovleac

de Moni_alex in Dulciuri, 22 Sep 2015 | 7962 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa si de post.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac pentru placinta
  • 350-400 g zahar
  • scortisoara- dupa gust
  • 3 linguri de pesmet
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • un sfert lingurita de sare
  • 350 ml apa calduta
  • 6 linguri de ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.
Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia.
In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la racit.
Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.

Pentru aluat se pune jumatate de faina  intr-un vas, se face un loc unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate de apa calduta. Imediat se adauga uleiul, sarea, se amesteca bine si apoi restul de apa si faina pana iese un aluat elastic.

Am impartit aluatul in 3 parti si se prepara imediat, nu se lasa la dospit.

Am uns masa cu putin ulei si am intins fiecare parte subtire, am pus umplutura , am rulat bine si am strans la capete sa nu iasa umplutura.

Am pus cele 3 rulouri intr-o tava cu hartie de copt  unsa cu ulei si le-am uns cu ulei deasupra.

Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 50 min pana se rumenesc.

 

Se lasa la racit 30 de minute apoi se presara zahar pudra.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

se pot face strudele si cu mere si branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

24.09.2015, 21:58

original cu dovleac

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:33

Grozav! Am pus reteta ta la favo...multumesc!

Moni_alex 1

26.09.2015, 15:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura cu dovleac și mălai