Strudel cu dovleac si nuci

de Irina in Prajituri, 30 Ian 2014 | 3325 vizualizari

 

Nu va e dor de aromele si culorile toamnei? Eu la asta ma duc cu gandul cand musc din strudelul meu cu dovleac si nuci, abia scos din cuptor, cu nuci prajite crantanind in dinti si cu aroma de scortisoara...Minunat!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat de placinta Linco
  • 300 g dovleac ras (congelat)
  • 10 linguri de zahar
  • miez de nuca
  • praf de scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac si nuci:

Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia. Nucile, la fel, dupa preferinta! 

Pentru ca am avut dovleac congelat, l-am scurs bine inainte de a-l folosi.

Am calit dovleacul intr-un vas Zepter. Nu am adaugat deloc unt sau ulei.

Am incins vasul cu capacul pe el, iar cand acul indicator a ajuns in zona verde a capacului am adaugat dovleacul si zaharul. Am oprit focul iar dovleacul s-a calit in continuare. 

Intre timp am prajit miezul de nuca in cuptor. Am adaugat nuca in compozitia de strudel, apoi esenta de rom si 2 lingurite de scortisoara.

Am lasat dovleacul sa se raceasca putin.

Foaia de aluat am taiat-o sub forma de dreptunghiuri. Am crestat aluatul din loc in loc, pe fiecare dreptunghi format.

Am pus umplutura pe partea necrestata a dreptunghiului si am acoperit-o cu cealalta. Marginile le-am presat usor, pentru a nu lasa dovleacul sa curga.

Am asezat strudelele intr-o tava.

Am uns cu galbenus fiecare strudel format si am pus tava in cuptorul incins la 220 grade, cam 20 minute.

Daca vi se pare ca nu sunt suficient de coapte strudelele mai lasati-le putin, pana se rumenesc. 

Am scos strudelele din cuptor pe un platou, am imprastiat deasupra un praf de scortisoara si cateva bucati de nuci.

Va poftesc sa le gustati! 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu dovleac si nuci-0
Strudel cu dovleac si nuci-1
Strudel cu dovleac si nuci-2
Strudel cu dovleac si nuci-3
Strudel cu dovleac si nuci-4
Strudel cu dovleac si nuci-5

COMENTARII (20)

danakarin 1

01.02.2014, 09:13

Fooarte bun!

danakarin 1

01.02.2014, 09:14

Laura_n : saraca soacra!

Sylvia 1

02.02.2014, 17:03

wow ce combinatie frumoasa, trebuie testata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04