Strudel cu fructe de padure

de T I M E A in Dulciuri, 8 Apr 2014 | 14228 vizualizari

 

Si am facut un strudel delicios, atat de bun incat s-a mancat prea repede. Adica eu speram sa mai am si a doua zi dimineata si sa savurez langa cafeaua mea zilnica, dar nu ai cum sa stai departe de bucatarie cand ai asa ceva in casa. Tot mananci pana nu mai e.
E bun, bun, chiar foarte bun, mai ales cu fructe aromate de padure. Din fericire e foarte usor de facut si nu trebuie nici multe ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile (sau margarina topita sau unt topit - ideal unt , margarina sau ulei daca postiti)
  • 150 gr capsuni
  • 120 gr mure
  • 2 linguri afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite rase amidon
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu fructe de padure:

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. 

Foile de placinta le ungem pe rand cu ulei (unt topit), adica punem o foaie o ungem suprapunem urmatoare - o ungem si tot asa pana terminam foile. 

Asezam umplutura de-a latul foilor, apoi rulam, ungem din nou deasupra si asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. 

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Daca aveti rabdare, lasati sa se raceasca inainte de a felia si servi.

Evident eu nu am avut rabdare si am feliat asa cald si s-a scurs din bunatatea de umplutura pe farfurie, dar sa nu credeti ca a ramas acolo :) am mancat tot, tot din farfurie.

E si foarte crocant cand il scoatem din cuptor, un motiv in plus sa imi placa si mai mult.

TIPS-URI

1

Eu am folosit fructe congelate dar puteti face evident cu orice fructe proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

simonacallas 1

18.04.2014, 17:42

Fain. Fain di tat

Bya Ralu 1

21.06.2014, 07:05

excelent

T I M E A 1

21.06.2014, 10:07

asa e Bia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu brânză şi fructe