Strudel cu mar

de LUK in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 2055 vizualizari

 

Un aluat de foietaj foarte bun ...

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 100ml apa calduta
  • un varf de lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de otet
  • 6-7 linguri de faina
  • o jumatate de pachet de margarina pentru copt
  • 5 linguri de faina cu varf(daca e prea moale se mai pun 2lg de faina)
  • 1kg de mere rase si calite 10 min
  • 2-3 linguri de ulei fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mar:

Din apa,sare,otet si 7 linguri de faina se face un aluat.Adaugati treptat faina iar daca vi se pare ca e suficient de elastic dupa ce ati pus 5 linguri,nu mai puneti restul de faina.Aluatul nu trebuie sa fie tare.

Amesteca margarina cu cele 5 linguri de faina.

Se intinde primul aluat pe masa tapetata cu faina.Peste el se intinde aluatul cu margarina,se impatura apoi se intinde iar pe blatul de lucru. Se taie in 2,astfel vom avea 2 randuri cu strudel.Peste acest aluat se pune umplutura eu am folosit mere si ulterior am repetat cu visine din compot.

Se pun in tava cele 2 randuri.Se taie cu un cutit trecut prin ulei fierbinte,in bucatile dorite.Dupa ce le am taiat,picuram pe fiecare capat(taietura) uleiul ramas(fierbinte)Coacem la 150 de grade cca 35min(pana sunt rumenit)

Fierbinti le pudram cu zahar pudra.Sunt delicioase alaturi de o inghetata de vanilie.

 

TIPS-URI

1

daca aluatul e prea tare foile vor iesi tari,nu fragede.

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu mar-0
Strudel cu mar-1
Strudel cu mar-2
Strudel cu mar-3
Strudel cu mar-4
Strudel cu mar-5
Strudel cu mar-6
Strudel cu mar-7
Strudel cu mar-8
Strudel cu mar-9

COMENTARII (11)

laura_n

laura_n 1

31.03.2013, 22:03

yummy, ce bun este

Rocsi

Rocsi 1

31.03.2013, 22:36

Cat de mult imi place!

abstract01

abstract01 1

18.12.2013, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24