Strudel cu mere

de divainbucatarie in Prajituri, 28 Oct 2010 | 5754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina,
  • 1 lingurita ulei,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingurite de sare,
  • 100 ml apa calduta.
  • Pentru umplutura:
  • 80 g stafide,
  • 3 lingurite rom,
  • 1 kg mere taiate cubulete,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingurita de scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si lucios, apoi il impartim in doua parti. Le impachetam in folie si il dam la rece 2 ore.

Umplutura: Stafidele spalate si uscate le inmuiem in rom. Curatam merele si le taiem cubulete.

Asamblare strudel: Aluatul portionat il intindem pe o planseta presarata cu faina. Incercam sa facem o foaie cat mai subtire. Punem merele amestecate cu zahar, scortisoara si stafide peste aluat si incepem sa rulam cu grija.
Punem strudelul intr-o tava unsa cu unt si il dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 30-40 de minute.

Cand este gata ungem strudelul cu unt topit, il presaram cu zahar pudra sau il servim cu sos de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ina 1

30.10.2010, 19:50

mmmm, cu bucati mari de mar

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:51

ce pfta mi-ai facut,nu am mai mancat de mult strudel

divainbucatarie 1

07.11.2010, 14:59

Bitza, poti veni la mine in bucatarie, vei gasi cu siguranta o portie., multumesc Ina, daca vrei am si pentru tine.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si dulceata de prune