Strudel cu mere

de Miha in Dulciuri, 21 Aug 2009 | 11747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.

Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

21.08.2009, 23:33

Suuuper! cred ca e tare bun!

LUK 1

14.10.2011, 11:47

arata frumos frumos..acum vad ca asa am impletit si eu foietajul meu cu dulceata

Miha 1

14.10.2011, 23:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone