Strudel cu mere

de Miha in Dulciuri, 21 Aug 2009 | 8538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.

Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu mere 7099
retete culinare - Strudel cu mere 7100
retete culinare - Strudel cu mere 7101
retete culinare - Strudel cu mere 7102
retete culinare - Strudel cu mere 7103
retete culinare - Strudel cu mere 7104

COMENTARII (6)

Oana 1

21.08.2009, 23:33

Suuuper! cred ca e tare bun!

LUK 1

14.10.2011, 11:47

arata frumos frumos..acum vad ca asa am impletit si eu foietajul meu cu dulceata

Miha 1

14.10.2011, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D