Strudel cu mere

de Bunica in Dulciuri, 28 Aug 2011 | 2310 vizualizari

 

Un desert rapid si bun

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere mari
  • 1 pachet foietaj
  • zahar dupa gust pentru mere
  • scortisoara,
  • zahar farin pentru pudrat 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Merele se spala si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita si se calesc impreuna cu zaharul. Se iau de pe foc si se lasa la racit intr-o strecuratoare. Cand s-au racit se amesteca cu scortisoara .

 Foietajul se pune pe planseta si se mai intinde putin cu sucitorul.Apoi se taie in 2 sau 3 bucati, se pun merele si se ruleaza. Tava se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun rulourile . Inainte de a le introduce in cuptor , rulourile se taie .

Se lasa la copt pana se rumenesc.

Se scot, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar farin.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se lasa la racit in strecuratoare pentru a se scurge sucul.

2

Se poate folosi orice aroma va place, daca nu suportati scortisoara.

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu mere-0
Strudel cu mere-1
Strudel cu mere-2

COMENTARII (8)

Lau 1

28.08.2011, 22:17

place

divainbucatarie 1

29.08.2011, 09:12

adry88 1

29.08.2011, 16:44

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04