Ştrudel cu mere

de ionix in Prajituri, 14 Feb 2010 | 3444 vizualizari

 

Da, ar fi trebuit să fac foile în casă daaaaaaar… lenea e cucoană mare :D
ideea retetei este a mamei mele :p

 

INGREDIENTE

  • Foi de placintă
  • 10 mere potrivite
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri cu zahăr
  • O linguriţă cu scortişoară
  • 3 linguri cu zahăr brun
  • 1 ou
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu mere:

Merele se spală bine, se dau pe răzătoare- pe ochiurile mari- şi se amestecă cu cele 4 linguri cu zahăr şi cu scortişoara.

Între timp, punem la topit untul şi peste unt punem merele la călit.

Se lasă la călit circa 10 minute, până se topeşte zahărul, iar apoi se dă la răcit.

Cât timp merele se răcesc, batem oul si împărţim foile de plăcintă în 3.

După ce merele s-au răcit, luăm o parte din foi pe care  întindem 1/3 din compoziţie şi apoi rulăm.

Foile rulate le tăiem în alte 3 părţi egale, asta pentru ca se taie mai bine înainte de a fi coapte şi nu se fărămiţează.

Aşa procedăm si celelalte două seturi de foi. Le aşezăm în tavă, le ungem cu oul batut şi presăram zahăr brun deasupra.

Ungem tava cu putin unt si o dăm  la cuptor, care a fost încins dinainte, şi lăsăm la foc mic circa 20-30 de minute.

Sunt foarte bune alaturi de o cana cu lapte.  

Poftă bună!

TIPS-URI

1

În funcţie de cât de dulci sunt merele poţi modifica cantitatea de zahăr.

2

Dacă merele sunt prea apoase recomand să le strecuraţi înainte de a le pune la călit

3

Compoziţia de mere o împărţim în 3 aşa cum am împărţit şi foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Miha 1

14.02.2010, 00:21

Chiar n-am mai facut demult placintica de asta.

ela 1

14.02.2010, 06:50

Ionix,ce avatar ti-ai tras...

Teo 1

14.02.2010, 19:21

racoritoare dupa toate ...torturilefrumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre