Strudel cu mere

de simona72 in Dulciuri, 7 Oct 2013 | 14493 vizualizari

 

Un dulce simplu si rapid...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte Linco
  • 1 kg mere
  • 1-2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • pt decor: zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam zaharul, vanilia si mirodeniile.

Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam grisul, amestecam si lasam merele sa se raceasca. Luam o foaie de placinta, o intindem pe masa de lucru, baza foii o ungem cu putin unt(acolo unde vom pune merele), punem 2-3 linguri mere pe toata latimea foii, adunam marginile si facem sul strudelul. La fel procedam cu toate foile si merele. Asezam strudelele intr-o tava unsa cu ulei, deasupra turnam untul ramas(s-a consumat putin din el) si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana sunt usor rumene deasupra. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar vanilat si servim.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca nu dorim un strudel cu foi crocante atunci acoperim tava dupa ce s-a racit cu folie alimentara

2

foile sa fie de buna calitate, sa nu fie zdrobite

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac