Strudel cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 11 Feb 2015 | 32753 vizualizari

 

Aveam niste mere prin frigider si am zis ca ar merge facute ceva. A iesit ceva tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 150g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100ml ulei
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foile de placinta se lasa la decongelat.

Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulai cu ajutorul unei pensule.

La un capat al foii, la mijloc se pun doua linguri de mere si se ruleaza putin foaia peste.

Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.

Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava. (mie mi-au iesit 12)

Se ung cu ulei si se introduc in cuptor la foc mediu 10 minute.

Se scot din cuptor si se ung cu oul batut bine.

Se reintroduc in cuptor pentru 20-30 minute.

Cand sunt frumos rumenite sunt gata.

Se scot din cuptor si se acopara cu un prosop umed pana se racesc.

Cine doreste poate sa le presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune zahar in mere mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel