Strudel cu mere

de Camelya in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 735 vizualizari

 

Ador mirosul de mere la cuptor si mirosul de scortisoara. Sunt delicioase si atat de bune la micul dejun sau la pachet. Pentru Mos Craciun! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 6 foi de placinta
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Curatam merele de coaja, le spalam iar apoi le dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem merele si cele 3 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba aproximativ 14 minute. Luam merele de pe foc si adaugam si cele 2 lingurite de scortisoara. Amestecam bine. Intindem pe masa de lucru 2 foi de placinta si le ungem cu ulei. La marginea foii punem 2 linguri din compozitia de mere, indoim partile laterale, mai ungem odata cu ulei si rulam. Le crestam putin la suprafata si le punem intr-o tava cu hartie de copt. Le ungem cu ulei iar apoi cu oul batut. Se lasa la cuptor timp de 30-40 de minute la 170 - 180 grade C. Daca doriti le puteti pudra cu zahar. 

 

TIPS-URI

1

Le puteti unge si cu unt.

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu mere-0
Strudel cu mere-1
Strudel cu mere-2
Strudel cu mere-3
Strudel cu mere-4
Strudel cu mere-5
Strudel cu mere-6
Strudel cu mere-7
Strudel cu mere-8
Strudel cu mere-9
Strudel cu mere-10
Strudel cu mere-11
Strudel cu mere-12

COMENTARII (20)

Camelya 1

13.12.2015, 23:00

Multumesc frumos!

Gicuta69 1

14.12.2015, 16:27

Delicios!!

Camelya 1

14.12.2015, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04