Strudel cu mere

de Miha in Dulciuri, 21 Iul 2010 | 7691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar (dupa gust si in functie de cat sunt merele de dulci)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura scortisoara
  • smantana pentru uns strudelele
  • 100 g unt pentru uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 2 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi impacheteaza in 4, ca un plic si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Se scot, se intind din nou si se repeta operatiunea...uns cu unt, impachetat in 4, dat la frigider jumatate de ora. :)

Merele se dau pe razatoarea cu ocgiuri mari si se pun la calit cu unt, zahar si scortisoara. Se fierb, amestecand din cand in cand, pana scade zeama. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde in foaie subtire si dreptunghiuklara, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii de cca 10 cm pe laterale si late de cca 1.5-2 cm.

Merele bine racite le repartizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii de aluat, apoi incepem sa "impletim" fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Punem strudelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu smantana. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se lasa la racit, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere