Strudel cu mere, migdale si stafide

de laylalala in Prajituri, 29 Apr 2010 | 4929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina, cernuta
  • 2 linguri unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 40 gr unt
  • 50 gr pesmet
  • 75 gr stafide
  • 50 ml rom
  • 1,5 kg mere, curatate de samburi si taiate felii
  • 75 gr fulgi de migdale
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 gr zahar
  • zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere, migdale si stafide:

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute.
Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C.

Pentru umplutura se topeste 30 gr unt intr-o tigaie si se rumenste pesmetul.Se pun stafidele cu romul intr-un vas, se acopera si se lasa 15 minute la inmuiat.Se amesteca merele cu stafidele cu rom, migdalele, scortisoara, 100 gr zahar si pesmetul rumenit.

Se intinde un servet de bucatarie si se presara cu faina.se aseaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire astfel incat sa se poata distinga prin el modelul servetului de bucatarie.Se unge aluatul cu 1 lingura unt topit.Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste, lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica servetul din partea mai scurta si se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului.Margine de jos se apasa bine cu degetele, la fel si marginile laterale.

Se unge tava cu grasime si se aseaza strudelul in ea cu grija.Se topeste 10 gr unt topit si se unge cu el strudelul.Se da la copt 30-40 minute.Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere, migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Kinder - Felie de lapte