Strudel cu mere si budinca

de T I M E A in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 10775 vizualizari

 

Am revenit rapid la deserturile mele cu fructe, nu de alta dar ce bine imi prind diminetile langa cafea! Si vreo 2-3 zile am si ce imi pune la lucru.
E un strudel facut din aluat dulce, dospit, iar merele sunt amestecate cu o budinca de vanilie pentru a avea o umplutura mai cremoasa. Sunt mere proaspat culese de la tara :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • un pic de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 7-8 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si budinca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.

Merele spalate si decojite si le dam pe razatoarea marea. Amestecam cu 2 linguri de zahar si scortisoara si punem pe foc la calit aprox 5 minute. Lasam sa se raceasca apoi stoarcem merele si le amestecam cu budinca.

Aluatul dospit il impartim in 3 (daca vreti mai mari impartiti doar in doua) 
Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza).

Asezam umplutura in mijloc si tragem apoi marginile peste prune alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Asezam cele 3 impletituri intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca aprox 20 min.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 min, pana se rumenesc frumos deasupra. Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Feliem si servim.  

Sa aveti o duminica minunata! 

 

TIPS-URI

1

Acest strudel e la fel de bun si cu pere de toamna

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266582
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266583
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266585
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266586
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266587
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266588
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266589
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266590
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266591
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266592
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266593
retete culinare - Strudel cu mere si budinca 266594

COMENTARII (36)

T I M E A 1

07.10.2013, 19:01

Anca , Diana

T I M E A 1

07.10.2013, 19:02

Laura , Cris , Dia e chiar bun

Adele 1

10.10.2014, 08:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S