Strudel cu mere si budinca de vanilie

de jolygina in Prajituri, 14 Apr 2011 | 22671 vizualizari

 

am vz odata aceasta reteta la tv ,cu aproximatie aceleas ingrediente

 

INGREDIENTE

  • pentru foaie
  • o jumatate cana de ulei
  • o cana de apa
  • drojdie cat o nuca
  • un varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplutura
  • 500g mere taiate cubulete
  • un plic budinca de vanilie
  • 500ml lapte pentru budinca
  • 4 linguri zanar
  • 4 linguri zahar brun pentru mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si budinca de vanilie:

Foaia

Dizolavam drojdia in apa ,dupa care adaugam sarea si treptat uleiul, dupa ce s-a amestecat adaugam faina in ploaie ca sa obtinem o coca ca la paine. Dupa ce am terminat de framantat ne apucam sa pregatim umplutura

Mai intai facem budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete ,punem zaharul brun peste ele si le calim putin pe foc ,fara a adauga unt sau ulei. Cand si acestea s-au inmuiat le lasam sa se raceasca

Intindem cam 3-4 foi din aluatul obtinut si mai intai adaugam un strat de budinca gata racita ,dupa care punem peste ea cubuletele de mere, rulam foaia si le asezam in tava. Le ungem cu un albus de ou ,apoi le punem putin zahar brun peste pentru a da un aspect frumos

Le coacem la 180 de grade cam 30-40 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mere