Strudel cu mere si nuca

de mamaieelena in Prajituri, 11 Oct 2012 | 3341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Se foloseste o masura si aceasta fiind ceasca de cafea:
  • 2 cesti cu apa rece
  • 1 ceasca cu ulei+ o jumatate de cesca
  • o priza de sare
  • 600g faina aproximativ
  • Umplutura;
  • 6-7 mere
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 ceasca cu nuca
  • 4 linguri cu zahar (depinde ce gustul fiecaruia si de mere)
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 2-3 linguri cu pesmete(depinde cat sunt de zemoase merele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si nuca:

Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Va intrebati de ce am curatat coaja? Pentru ca merele erau de vara si coaja inca nu se copsese bine si au fost si foarte zemoase, fapt pentru care am folosit si pesmetul (nu totdeauna se foloseste pesmetul depinde de mere).

Intr-o cratita mai groasa (eu o am din aluminu groasa de 6-7 mm si teflonat, acest aspect m-a ajutat ca nu am stat langa ea mereu sa amestec sa nu se lipeasca.

In timp ce se fac merele, intr-un castron se pun toate ingredientele pentru a pregati aluatul. Cand este gata se intinde cam de 15/20cm si in ceasca de cafea unde este jumatate cu ulei se pun 1-2 linguri cu faina amestecand cu o furculita. Se obtine o ciulama mai groasa care trebuie sa fie intinsa pe aluat cu degetele, pe toata suprafata, apoi se ruleaza ca un sul. Se se impacheteaza in trei, dupa care se taie in doua si se intinde aluatul sau in trei (depinde cat de mare este ceasca de cafea). Aluatul se intinde si in partea din fata a aluatului ,se pun pe lungimea lui merele care s-au racit si in care s-au adaugat toate celelalte ingrediente;zahar,scortisoara,nuca, apoi se ruleaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. Se da la cuptorul incins la 200 grade dar inainte de a fi bagata in cuptor se portioneaza cu cutitul. Este gata cand este rumenita.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere