Strudel cu mere si orez cu lapte

de simona72 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 3187 vizualizari

 

Strudelul cu mere ii place sotului meu, mie imi place orezul cu lapte...le-am combinat pe amindoua sa nu ne suparam si a iesit asta....apropo, este f buna, nu am avut rabdare sa se raceasca si ne-am ars la limba.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • un borcan de piure de mere
  • o ceasca de orez
  • o ceasca si jumatate de lapte+o ceasca si jumatate de apa
  • scortisoara baton+macinata
  • nucsoara
  • anason stelat
  • un praf de sare
  • zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o cana de ulei
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si orez cu lapte:

Prima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte.

Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara, un praf de sare si zahar cit dorim de dulce+ un plic de zahar vanilat.

Dupa ce a fiert orezul, dar sa nu fie zdrobit,scoatem mirodeniile mari, il lasam sa se raceasca bine de tot, apoi il punem in castron, adaugam pireul de mere, scortisoara pudra, zahar daca mai este nevoie, eu am mai pus si amestecam bine compozitia.

Luam cite 2 foi de placinta de fiecare strudel, le ungem pe fiecare cu ulei, le punem una peste alta, iar la baza foilor punem din amestec, impachetam de doua ori , impachetam marginile in interior si rulam pina la capat.

Le punem in tava de copt in care am pus hirtie de copt, le dam la cuptorul incalzit la 170 grade pt 35 minute, pina s-au rumenit frumos.

Le lasam sa se raceasca si le decoram cu zahar pudra. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Se poat folosii desigur si mere date pe razatoare, eu am avut la borcan piure de mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez