Strudel cu mere si portocale

de T I M E A in Prajituri, 20 Ian 2013 | 2187 vizualizari

 

Un desert aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foi pentru placinta
  • 10 mere mici (sau 6 mai mari)
  • 2 portocale mici
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • margarina sau ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si portocale:

Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele.

Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale.

Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori.

Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere.

Amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.

La final adaugam pudra de scortisoara.

Foile decongelate le intindem pe o plansa si ungem fiecare foaie cu margarina topita, ulei sau unt. (eu nu am reusit sa le ung pe toate pt ca erau cam rupte :( ).

Turnam umplutura si rulam.

Punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15-20 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.

Servim cu un ceai aromat!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu mere si portocale 198883
retete culinare - Strudel cu mere si portocale 198884
retete culinare - Strudel cu mere si portocale 198885
retete culinare - Strudel cu mere si portocale 198886
retete culinare - Strudel cu mere si portocale 198887
retete culinare - Strudel cu mere si portocale 198888

COMENTARII (52)

T I M E A 1

21.01.2013, 17:55

Diana

CMina 1

17.03.2013, 19:57

am facut astazi. a iesit super!! tuturor ne-a placut. am mai adaugat retetei decat un zahar vanilat. nu vreau sa va spun ca foile au stat prea mult la dezghetat si mi s-au lipit intre ele :-l. cu toate acestea e super-bun! recomand

T I M E A 1

17.03.2013, 21:33

Mina ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Nici eu nu am fost foarte multumta de foi ca erau zdrobite si le-am uns cu greu si nu toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29