Strudel cu mere si portocale

de T I M E A in Prajituri, 20 Ian 2013 | 5564 vizualizari

 

Un desert aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foi pentru placinta
  • 10 mere mici (sau 6 mai mari)
  • 2 portocale mici
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • margarina sau ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si portocale:

Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele.

Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale.

Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori.

Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere.

Amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.

La final adaugam pudra de scortisoara.

Foile decongelate le intindem pe o plansa si ungem fiecare foaie cu margarina topita, ulei sau unt. (eu nu am reusit sa le ung pe toate pt ca erau cam rupte :( ).

Turnam umplutura si rulam.

Punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15-20 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.

Servim cu un ceai aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

T I M E A 1

21.01.2013, 17:55

Diana

CMina 1

17.03.2013, 19:57

am facut astazi. a iesit super!! tuturor ne-a placut. am mai adaugat retetei decat un zahar vanilat. nu vreau sa va spun ca foile au stat prea mult la dezghetat si mi s-au lipit intre ele :-l. cu toate acestea e super-bun! recomand

T I M E A 1

17.03.2013, 21:33

Mina ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Nici eu nu am fost foarte multumta de foi ca erau zdrobite si le-am uns cu greu si nu toate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu sos de capsuni