Strudel cu mere si scortisoara

de babi5 in Prajituri, 25 Sep 2014 | 926 vizualizari

 

Un desert simplu de preparat si se potriveste toate bine cu anotimpul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 2 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 6 linguri gris( obtional pesmet)
  • 18 linguri zahar
  • 1 zahar vaniliat
  • 50 gr zahar farin
  • 100 ml ulei
  • 1 iaurt(pentru uns foile la final)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si scortisoara:

Foile  de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt.

Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem merele  , peste care presaram o lingura de gris ( sau pesmet), putina scortisoara si 3 linguri zahar apoi rulam si asezam in tava , astfel se repeta operatiunea pina la terminarea foilor , vom obtine 6  rulouri de strudel, ultimile doua vor avea 3 foi( in pachet am avut 14 foi).

Ungem fiecare rulou cu putin ulei  apoi cu iaurt.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min. Cind sunt frumos rumenite scoatem tava,  o acoperim cu un servet de bucatarie( ca foile sa se inmoaie bine)

Apoi dupa ce s-a racit bine pudram cu zahar farin si portionam.

Pofta buna! Si spor la preparat.

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu dovleac,btinza dulce, mac, visine, prune,mere,caise ,piersici.

2

Si ca aperitiv cu carne si brinza sarata

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu mere si scortisoara-0
Strudel cu mere si scortisoara-1
Strudel cu mere si scortisoara-2
Strudel cu mere si scortisoara-3
Strudel cu mere si scortisoara-4
Strudel cu mere si scortisoara-5
Strudel cu mere si scortisoara-6
Strudel cu mere si scortisoara-7
Strudel cu mere si scortisoara-8
Strudel cu mere si scortisoara-9
Strudel cu mere si scortisoara-10

COMENTARII (20)

babi5 1

26.09.2014, 09:20

Mokuska,deyutzky,Valclaudiava multumesc

Rocsi 1

27.09.2014, 21:20

Yamiii!

babi5 1

28.09.2014, 10:00

Rocsi multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20