Strudel cu mere si vin-reteta de post

de nadina73 in Dulciuri, 17 Mar 2010 | 7856 vizualizari

 

ti se topesc in gura si sant foarte rapid de preparat,o reteta de post grozav de buna

 

INGREDIENTE

  • 2-2,5 kg mere
  • 7-8 linguri de zahar
  • 1-2 lingura de scortisoara macinata
  • 1 cana mare de vin alb
  • foi de foetaj 2 cutii
  • zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si vin-reteta de post:

Se curata merele si se razuiesc prin razuitoarea cea mare ,apoi se pun la calit cu zaharul 7-8 linguri si vinul,se lasa sa se caleasca bine pana scade bine ,apoi se pune scortisoara ,si se ia de pe foc

Foitajul (eu il cumpar congelat, sant 2 foi intr-un pachet) se lasa putin sa se dezghete apoi se tinde foarte putin foaia dupa care se taie in 2 se  pun merele calite si se ruleaza

se pune in tava se ung cu putin ulei apoi se presara zahar brun si se pun la cuptor la 200 grade 15 minute,mie mi-au iesit 8 rulade care apoi fiecare bucata se poate taia in 3,deci 24 de bucati

Se servesc reci,sant delicioase se poate prasara deasupra scortisoara macinata si zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22626
retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22627
retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22628
retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22629
retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22630
retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22631
retete culinare - Strudel cu mere si vin-reteta de post 22632

COMENTARII (12)

feliciacristea46 1

22.03.2013, 16:28

Rux 1

22.03.2013, 20:31

Superb!

nadina73 1

26.03.2013, 01:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S