Strudel cu prune

de Merisor in Prajituri, 4 Sep 2014 | 7101 vizualizari

 

Este prima data cand fac strudel cu prune, dar tare mult mi-a placut!
baietii au mancat si ei, dar au zic ca totusi era mai bun cu mere :)))
Deh, fiecare cu gusturile lui.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(450 gr)
  • 100 gr unt(85% grasime)
  • 1/2 kg prune
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr nuca
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu prune:

Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei.

Spargem prunele si le indepartam samburii.

Daca sunt mari le taiem in patru, iar pe cele mai mici in doua.

Rasnim zaharul si il presaram peste prune.

De asemeni presaram si scortisoara si le amestecam bine sa se pudreze toate uniform.

Le dam la frigider pana se decongeleaza foile.

Foile decongelate le impartim in doua pentru a rezulta doua rulouri.

Topim untul si vom unge cu el fiecare foaie in parte.

Cum am procedat eu: am intins foile pe folia cu care au fost impachetate si le-am rulat, lasand una intinsa.

Am uns-o cu unt, apoi am derulat peste ea celelalte foi.

Am rulat din nou foile, lasand-o pe ultima peste cea unsa si tot asa pamna le-am terminat. Asa nu am riscat sa se rupa foile.

Asezam jumatate din compozitia de prune peste unul din capatele pachetului de foi, imprastiem peste ele miez de nuca si rulam foile, strangand putin marginile.

Procedam la fel si cu al doilea pachet de foi si asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem strudelele la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana se rumenesc frumos la suprafata si devin casante.

Cand se racesc, le pudram cu zahar si le portionam.

Eu am imprastiat peste o parte din foi si nuca macinata imediat dupa ce am uns foile cu unt.

Mie tare mi-ai placut, dar imi plac mult si prunele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

09.09.2014, 18:08

io asta l-am ratat
da' daca nu mi-ai dat, cum sa vin? ))

Merisor 1

09.09.2014, 19:05

Lasa ca mai fac inca mai sunt prune la tara

T I M E A 1

09.09.2014, 19:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu prune