Strudel cu spanac si branza de capra

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 4071 vizualizari

 

Imi place foarte mult branza de capra si la fel de mult spanacul. AM dat o fuga la Victor (master HAplea :P) sa vad ce pregateste el bun cu asa combinatie si am prestat si eu. Doar ca am simplificat un pic reteta.

 

INGREDIENTE

  • un aluat foitaj (800 gr)
  • 500 gr spanac frunze ( nu suport spanacul tocat din comert, se aseamana cu ceva :P
  • 500 gr branza capra
  • o cutiuta 200 ml smantana dulce
  • 1 leg patrunjel verde proaspat
  • 1 leg marar verde proaspat
  • putina sare
  • oregano
  • 2 lg ulei masline
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu spanac si branza de capra:

Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt.

Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul.   Apoi am adaugat smantana si am amestecat sa se incorporeze bine.

Aluatul l-am crestat pe margini in fasii, am pus din compozitia cu spanac pe mijlocul foii si am impletit aluatul.

Din cauza ca nu am avut nici macar un amarat de ou, am uns strudelul cu ulei de masline si am presarat oregano.

Am dat la copt, cam 40 min. 

A iesit bestial! 

TIPS-URI

1

preferabil sa ungem cu ou batut aluatul, iese mult mai frumos;)

2

ca sa mutati in stare buna strudelul in tava, fie il umpleti direct in tava, fie pe blatul de lucru, dar pastrand folia de plastic de la aluat. Cu ajutorul foliei, il mutam rapid in tava si apoi tragem usor folia pe sub strudel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu spanac si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:51

Sper ca mai ai si ptr mine bunatate d-asta...

DinDragostePentruGatit 1

18.09.2012, 16:51

Mhh, branza de capra preferata mea!

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:55

Imi place cu spanac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu ciuperci