Strudel rapid cu dovleac si nuca

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2010 | 3194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat frantuzesc congelat
  • o cana piure de dovleac
  • o lingurita de scortisoara
  • 3-4 linguri cu nuca prajita, maruntita
  • 3 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel rapid cu dovleac si nuca:

Dovleacul se da pe razatoare, apoi se caleste cu 3-4 linguri de zahar si se lasa pe foc pana scade toata zeama si dovleacul este moale. Se poate coace dovleacul in cuptor si apoi mixa. Va este suficienta o cana plina de piure de dovleac. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu scortisoara.

Foaia de aluat se lasa la dezghetat, apoi se taie marginile in fasii egale, se toarna dovleacul pe mijloc, iar deasupra lui se presara nuca. Se impletesc apoi marginile laterale, cate una din fiecare parte. Se aseaza strudelul in tava, pe hartie de copt, se unge cu lapte si se coace pana se rumeneste usor. Cand s-a racit se taie felii, se poate pudra cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel rapid cu dovleac si nuca-0
Strudel rapid cu dovleac si nuca-1
Strudel rapid cu dovleac si nuca-2

COMENTARII (21)

kamy

kamy 1

13.10.2010, 22:31

bn aratadar nu le am cu dovleacul 5f

Gouda

Gouda 1

14.10.2010, 16:41

bravo

anadeea

anadeea 1

29.10.2010, 14:46

foarte aratos strudelul,frmoasa prezentarea ,trebuie sa incerc neaparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!