Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon

de alba_zori in Somon, 13 Iun 2013 | 7281 vizualizari

 

Un strudel super bun,putem sa-i zicem si tarta,in fine e bun de tot ,ca si wellingtonul lui Gordon Ramsey!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • sare
  • o lingurita de praf de copt
  • un ou
  • o lingurita si jumate de lapte
  • Pentru umplutura:
  • 4 felii de bacon prajit
  • 450 gr spanac in cuburi congelat
  • 2 fileturi de somon decongelate
  • sare,rozmarin,un catel de usturoi
  • putin gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon:

Am pregatit aluatul amestecand faina,sarea,praful de copt cu margarina moale pana s-a incorporat bine,am adaugat un ou si o lingura si jumate de lapte,am lucrat-o putin si a devenit ca o mingiuta,am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o la frigider sa se odihneasca pana am pregatit umplutura.

Am pus intr-o craticioara apa fiarta si spanacul congelat si l-am lasat 15 minute pana s-a fiert si desfacut bine totul,am adaugat si un catel de usturoi care l-am indepartat la urma.Am scurs bine spanacul si lasat la frigider sa se raceasca cateva minute.

Am prajit feliile de bacon intr-o tigaie antiaderenta.

Am dat fileturile de somon decongelate prin faina,rozmarin in pudra de la Kotany,putina sare.

Asadar am scos aluatul de la frigider si l-am mai lucrat putin cu faina sa nu se lipeasca,am intins bine aluatul cu un sucitor,i-am dat forma unui dreptunghi mai mare.

A pregatit un vas de yena tapetat cu hartie de copt,am asezat aluatul meu,am presarat cu putin gris si gaurit putin cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii.

Am asezat doua felii de bacon sau sunca prajita in felii in lung,am asezat un strat de spanac bine stors si racit deasupra,am asezat si cele doua felii de somon date prin faina si condimente,am asezat iar un strat de spanac si in fine ultimele felii de sunca prajita,am inchis aluatul desupra ca si pe un pachetel,am taiat excesul din care am format bretele deasupra,a iesit la fix aluatul.

L-am uns cu galbenus amestecat cu putina zeama de lamaie si dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute,este o chestiune de copt mai mult aluatul si somonul.Se poate verifica cu un betigas daca vrem sa vedem cum e de copt.

Am lasat sa se odihneasca apoi cateva minute pana a-l taia si servi.O delicatesa de zile mari!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236058
retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236059
retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236060
retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236061
retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236062
retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236063
retete culinare - Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon 236064

COMENTARII (13)

Sim0na 1

14.06.2013, 09:52

Super combinatie!

Geanina87 1

26.06.2013, 22:57

nilgun 1

27.06.2013, 14:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S