Strudel Transalpina

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Aug 2012 | 1911 vizualizari

 

:D Astazi plecam pe Transalpina, cel mai inalt drum din tara, vechi de 2000 de ani! Nu se putea sa plec fara sa fac ceva dulce pentru drumeti, asa ca m-am gandit ce avem pe acasa si m-am apucat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj

Umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 7-8 lg + 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 ou
  • 4 nectarine
  • 400 ml apa

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pentru uns

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel Transalpina:

Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.

Umplutura:


Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare.

Scoatem samburele nectarinelor si le taiem cubulete de cca 1cm. Punem cele 200 de grame de zahar cu apa la fiert pana se leaga un sirop, iar cand incepe sa fiarba punem si fructele si le lasam in sirop la fiert pana se inmoaie putin. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la racit.

Asamblare:

Intindem foaia de aluat, punem cu lingura din crema pe mijloc, dupa ce impartim imaginar foaia in 3, apoi presaram fructe. Taiem cu rotita marginile ramase, exact ca in poza, apoi impletim strans.

Ungem cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca crema e prea lichida, mai adaugati 2-3 linguri de amidon.

RETETA IN IMAGINI

Strudel Transalpina-0
Strudel Transalpina-1
Strudel Transalpina-2
Strudel Transalpina-3
Strudel Transalpina-4
Strudel Transalpina-5
Strudel Transalpina-6
Strudel Transalpina-7

COMENTARII (17)

diaconta

diaconta 1

06.08.2012, 14:31

Ana ) ,nu ne ramane decat sa mergem pe Transalpina si sa ne facem strudel

Sim0na

Sim0na 1

07.08.2012, 14:28

Anul asta speram sa ajengem si noi.. Super vacanta cred ca ai avut, cat despre strudel, trebuie facut! Poate chiar cu ocazia plecarii catre Transalpina

Rux

Rux 1

07.08.2012, 19:45

Bravo fata frumoasa...stii tu ce e bun si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!