Strudele cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Sep 2014 | 700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • 3 linguri otet
  • 4 linguri de ulei
  • o ceasca (potrivita) de apa calduta
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • + 100g unt ( la temperatura camerei)
  • Pentru umplutura:
  • 250g - 300g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu branza dulce:

Pentru aluat, batem oul cu praful de sare, punem otetul, uleiul si faina cat cuprinde pana formam un aluat nelipicios. Intindem bine aluatul pe masa de lucru si ungem cu unt toata suprafata apoi rulam si dam la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp facem umplutura: branza de vaci o sfaramam si ii punem un praf de sare, punem si ouale, zaharul si vanilia apoi amestecam bine pana incorporam totul bine.

Aluatul il scoatem din frigider si il taiem in 4. Fiecare bucata o intindem in foi subtiri si punem umplutura, apoi rulam.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 minute. 

 

TIPS-URI

1

In branza puteti pune stafide inmuiate in apa cu rom.

RETETA IN IMAGINI

Strudele cu branza dulce-0
Strudele cu branza dulce-1
Strudele cu branza dulce-2
Strudele cu branza dulce-3
Strudele cu branza dulce-4
Strudele cu branza dulce-5
Strudele cu branza dulce-6
Strudele cu branza dulce-7

COMENTARII (12)

Bunica 1

04.09.2014, 22:10

Un aluat ce-l poti folosi la multe placinte!

Gherca Daniela 1

05.09.2014, 10:43

Asa e Bunica, si foarte simplu de facut!

Rocsi 1

05.09.2014, 19:56

Ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04