Strudele cu mere

de Rocsi in Prajituri, 13 Mar 2012 | 2938 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun ,cand inca e rece afara,e post,decat niste studele calde cu o cana de ceai???Asa ca nu mai stati pe ganduri haideti repede la un strudel!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 8-9 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ulei(daca nu postiti folositi o lingura de unt)
  • jumatate lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • jumatate lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Aluatul in scoatem la dezghetat. Merele le spalam si le decojim. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de zeama.

Intr-o cratita punem uleiul. Adaugam merele ,zaharul si zaharul vanilat. Le lasam pe foc 5-6 minute sa se inmoaie putin. Cand sunt gata le dam deoparte si incorporam scortisoara. Lasam sa sa raceasca compozitia,apoi punem si coaja de portocala si lamaie.

Presaram pe masa de lucru putina faina alba. Punem foaia de aluat si o mai intindem putin. Taiem patratele mai mari,punem pe o margine cate putina umplutura ,apoi cu cealalta margine venim si acoperim strudelele. Le presam marginile cu o furculita. Le asezam intr-o tava ,in care punem hartie de copt.

Dam tava in cuptorul incins pentru 30-40 minute maxim ,iar cand sunt gata le scoatem si le lasam la racorit. Cat timp se vor coace in casa o sa simtiti un miros nemaipomenit ,mai ales de la coaja de citrice.

Sunt usor de preparat si un dulce de post. Stiu ca ,de obicei,studelele se fac ca un rulou si se taie,dar eu am ales aceasta varianta.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudele cu mere 151470
retete culinare - Strudele cu mere 151471
retete culinare - Strudele cu mere 151473
retete culinare - Strudele cu mere 151474

COMENTARII (32)

Rux 1

14.03.2012, 17:03

Chiar azi ma gandeam la strudele...deliciu!

DIANA B 1

14.03.2012, 17:17

Bune rau ...

Rocsi 1

14.03.2012, 19:24

Oana,Carla,Laura,Miuta,Roxy,Ruxy,Diana va multumesc mult!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55