Strudele cu mere

de Rocsi in Prajituri, 13 Mar 2012 | 5156 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun ,cand inca e rece afara,e post,decat niste studele calde cu o cana de ceai???Asa ca nu mai stati pe ganduri haideti repede la un strudel!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 8-9 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ulei(daca nu postiti folositi o lingura de unt)
  • jumatate lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • jumatate lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Aluatul in scoatem la dezghetat. Merele le spalam si le decojim. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de zeama.

Intr-o cratita punem uleiul. Adaugam merele ,zaharul si zaharul vanilat. Le lasam pe foc 5-6 minute sa se inmoaie putin. Cand sunt gata le dam deoparte si incorporam scortisoara. Lasam sa sa raceasca compozitia,apoi punem si coaja de portocala si lamaie.

Presaram pe masa de lucru putina faina alba. Punem foaia de aluat si o mai intindem putin. Taiem patratele mai mari,punem pe o margine cate putina umplutura ,apoi cu cealalta margine venim si acoperim strudelele. Le presam marginile cu o furculita. Le asezam intr-o tava ,in care punem hartie de copt.

Dam tava in cuptorul incins pentru 30-40 minute maxim ,iar cand sunt gata le scoatem si le lasam la racorit. Cat timp se vor coace in casa o sa simtiti un miros nemaipomenit ,mai ales de la coaja de citrice.

Sunt usor de preparat si un dulce de post. Stiu ca ,de obicei,studelele se fac ca un rulou si se taie,dar eu am ales aceasta varianta.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

14.03.2012, 17:03

Chiar azi ma gandeam la strudele...deliciu!

DIANA B 1

14.03.2012, 17:17

Bune rau ...

Rocsi 1

14.03.2012, 19:24

Oana,Carla,Laura,Miuta,Roxy,Ruxy,Diana va multumesc mult!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere