Strudele cu mere

de Irina in Prajituri, 25 Aug 2014 | 9107 vizualizari

 

Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • 4 mere dulci
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa.

Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii.

Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si am lasat merele la racit.

Am taiat aluatul sub forma de dreptunghiuri, dupa care, fiecare dreptunghi l-am crestat, asa cum veti vedea in poze.

Pe fiecare dreptunghi am aranjat cateva felii de mere si putin din sosul format si am impachetat, cu partea crestata deasupra.

Am lipit marginile cu ajutorul unei furculite, pentru a nu se scurge sosul.

Am uns fiecare strudel format cu galbenus de ou si am pus strudelele in cuptor (pe foaie de copt), pana s-au rumenit frumos. 

La final am presarat zahar pudra peste strudele. 

Va poftesc la un strudel cald, parfumat si pufos! 

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de zahar poate varia, in functie de cat de dulci sunt merele sau cat de dulci preferati strudelele.

RETETA IN IMAGINI

Strudele cu mere-0
Strudele cu mere-1
Strudele cu mere-2
Strudele cu mere-3
Strudele cu mere-4
Strudele cu mere-5
Strudele cu mere-6
Strudele cu mere-7
Strudele cu mere-8

COMENTARII (23)

anca_rm 1

26.08.2014, 14:22

ooo Irina , super bune si simple

Rocsi 1

26.08.2014, 19:41

O nebunieeeeee!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:29

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04