Strudele cu mere (by Miha)

de Lau in Dulciuri, 8 Aug 2011 | 4890 vizualizari

 

Multumesc Mihaelei pentru aceasta reteta de strudele cu mere. Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 400 g faina
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • UMPLUTURA
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 2 linguri de unt
  • scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns strudelele
  • 100 g unt pentru uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere (by Miha):

Mod de preparare pentru strudele cu mere:

Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se impacheteaza in 4 si da la frigider 30 minute. Se scot se ung din nou cu unt, se impacheteaza si se dau din nou la frigider

Aluatul se intinde in foaie subtire, apoi se taie fasii de cca 10 cm pe laterale si late de 1.5-2 cm.

Merele se dau prin razatoare si se pune la calit cu untul, zaharul si scortisoara. Se fierb amestecand din cand in cand pana scade zeama, apoi se lasa la racit.

Merele bine racite se repartizeaza pe  mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii, apoi incepem sa impletim fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Punem strudelele cu mere in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere in aluat