Struguri murati

de Panacris in Conserve, 30 Sep 2012 | 3319 vizualizari

 

Si daca tot am fost provocata, va mai aduc o conserva delicioasa. ;)

 

INGREDIENTE

  • boabe de struguri rosii 2 kg,
  • morcov 1 bucata,
  • hrean 1 bucata,
  • seminte de mustar, coriandru, piper, enibahar,
  • foaie de dafin,
  • sare neiodata 2 linguri rase,
  • otet din vin 250 ml,
  • miere de albine 3 linguri,
  • apa 500 ml.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Struguri murati:

Boabele de struguri se aseaza in borcane curate. Deasupra lor se aseaza rondele de morcovi si bucatele de hrean. Se pregateste zeama din sucul ramas de la curatirea boabelor de pe ciorchine, apa, otet si mirodenii, dupa ce au dat un clocot se da deoparte, lasandu-se la racit. Cam cand lichidul, ajunge la 39 grade, se adauga si mierea, ( dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde propietatile la temperaturi mai mari de 40 de grade;). Se amesteca bine ca sa se dizolve mierea si se toarna peste strugurii din borcane. Se inchid ermetic si se lasa la dunst uscat. La iarna o sa va uimiti prietenii si musafirii cu asemenea delicatesa!:-*

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Struguri murati 180049
retete culinare - Struguri murati 180050
retete culinare - Struguri murati 180051
retete culinare - Struguri murati 180052
retete culinare - Struguri murati 180053
retete culinare - Struguri murati 180054
retete culinare - Struguri murati 180055

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

01.10.2012, 15:02

Sim0na 1

02.10.2012, 12:06

N-am mancat niciodata, dar trebuie neaparat sa fac si eu! In drumul meu munca-casa trec pe langa o curte unde se vinde struguri... azi am sa ma opresc sa cumpar cativa ciorchini!

Panacris 1

02.10.2012, 12:38

Simo Bafta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D