Stufat de miel

de katty in Oaie, 1 Mai 2016 | 1603 vizualizari

 

Retete de Pasti                                                                                        


Stufatul este unul din preparatele mele preferate din carne de miel.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de miel cu os(de pe sira spinarii)
  • 3-4 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • usturoi optional
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran
  • cimbru
  • 2 linguri ulei
  • boia dulce de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Taiam carnea in bucati potrivite si o spalam bine. (Daca vrem sa nu miroase asa tare a miel o acoperim cu apa, punem 2 linguri de otet,foi de dafin, piper boabe si o lasam 30 de  minute, apoi o scurgem si o clatim bine in multe ape sa nu aiba gust de otet ).Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat punem carnea si o intoarcem bine pe toate partile pana se albese.

Acoperim carnea cu apa, punem capacul si fierbem pana apa scade de trei sferturi si carnea s-a inmuiat. Intre timp spalam ceapa si usturoiul verde,  le taiem rondele  mici si le adaugam in oala.Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, amestecand  din cand in cand apoi punem pasta de tomate, sare, piper, maghiranul, cimbrul, boiaua si eventual usturoi uscat tocat fin, daca va place.  Lasam 5 minute si stingem focul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Stufat de miel 440741
retete culinare - Stufat de miel 440742

COMENTARII (9)

simona72 1

02.05.2016, 10:48

Si eu ca si Ina si mai nou si cateva frunze de menta

marcela1979 1

02.05.2016, 11:35

foarte bun

anca_rm 1

03.05.2016, 11:27

ce mult imi place , excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59