Suberec (Placinta turceasca)

de Patricia Iordache in Porc, 17 Apr 2013 | 41428 vizualizari

 

Pana sa ma mut in Cernavoda, nu auzisem de "Suberec". Aici, in aceasta zona, se mananca foarte des aceste placinte si m-am gandit sa va arat si voua cum se fac pentru ca sunt delicioaseee! Cel mai des se fac din carne de oaie, insa eu am incercat cu carne de porc pentru ca nu imi place carnea de oaie. Desi eu consum foarte rar carne, am mancat vreo 2-3 placinte ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 800 gr. faina;
  • 400-450 ml apa;
  • sare
  • 350 ml. ulei (pentru prajit)
  • pentru umplutura:
  • 400-500 gr. carne de porc tocata;
  • 3 cepe potrivite;
  • sare;
  • piper (destul de mult);
  • 1 ou
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberec (Placinta turceasca):

Cum preparam aluatul:

Intr-un castron incapator, amestecam faina, apa si sarea pana obtinem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lasam sa se odihneasca si pregatim umplutura.

Cum preparam umplutura:

Tocam ceapa foarte, foarte marunt (eu am tocat la robot) si o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, sare si piper din abundenta (cat va place).

Cum pregatim suberecul:

Punem intr-o tigaie uleiul (destul de mult) si il lasam sa se incinga.

Rupem bucatale de aluat (dstul de mari) si formam mingiute din care intindem o foaie subtire (nici ca foaia de hartie ;) ). Punem umplutura ( in strat foarte subtire, ca sa se patrunda bine) pe jumatate din ea, acoperim cu cealalta jumatate de aluat si taiem marginile astfel incat sa obtinem un semicerc.

Le prajim pe ambele parti, in baie de ulei, le scoatem pe un prosop absorbant si le acoperim cu un prosop pana terminam de facut si restul de placinte.

TIPS-URI

1

Servim cu iaurt rece.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 15 placinte mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec (Placinta turceasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

ralu_ca 1

18.04.2013, 19:57

delicioasa

floryssunga 1

07.07.2013, 14:51

super bune. prima data le/am mancat la Constanta,t in Bucuresti le gasesti intr/un singur loc la Piata Veteranilor au si cu branza.

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:30

interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida