Suberek cu carne

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 6998 vizualizari

 

by Ruxy...doar cu mici modificari operate de mine....( multumesc ruxy pt sursa de inspiratie)....

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400-450 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 l-ita sare
  • 1 l-ita zahat
  • 2 -3 lg ulei de masline
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei mic sau o jumatate
  • 1/2 cutie de rosii conservate
  • sare, piper, oregano
  • 2 lg smantana de gatit + 2 lg smantana acra pt servit
  • ulei de masline si ulei de porumb pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu carne:

mai intai am facut aluatul amestecand toate ingredientele ...se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. se lasa deoparte.

in timpul acesta se prepara umplutura: se taie ceapa si ardeiul marunt si s epun la calit in ulei de masline, apoi s eadauga carnea, se amesteca bine, se adauga rosiile tocate marunt, otregano, sare si se lasa sa fiarba la foc mic adaugand cate un strop de apa...cand e gata se adauga piper si 2 lg smantana de gatit.  se lasa la racit putin.

aluatul eu l-am impartit in 8 parti egale si pe fiecare am intins-o sub forma aprox rotunda, apoi am asezat pe fiecare doua lg de umplutura, am pliat aluatul sub forma de semicerc si apoi le-am copt in ulei de porumb.

cand se racoresc putin, asa, sa fie numai caldute si bune de servit, se dau cu putina smantana deasupra ( asta o stiu de la bunica mea, d-zeu sa o ierte, care ne facea niste placinte cu branza extraordinare, cum nici mama nu reuseste sa faca..si ea punea deasupra smantana de aia groaasa de bivol, ca la tara...era o bunatate...).

am servt aseara , dar cred ca e mai indicat sa fie servite peste zi, fiindca sunt destul de grele...de la carne...dar cine sta bine cu digestia...merge oricand. oricum mi-au placut mult si au iesit bune, desi le fac prima data...am sa incerc si cu branza neaparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Suberek cu branza