Suberek cu carne

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 2833 vizualizari

 

by Ruxy...doar cu mici modificari operate de mine....( multumesc ruxy pt sursa de inspiratie)....

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400-450 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 l-ita sare
  • 1 l-ita zahat
  • 2 -3 lg ulei de masline
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei mic sau o jumatate
  • 1/2 cutie de rosii conservate
  • sare, piper, oregano
  • 2 lg smantana de gatit + 2 lg smantana acra pt servit
  • ulei de masline si ulei de porumb pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu carne:

mai intai am facut aluatul amestecand toate ingredientele ...se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. se lasa deoparte.

in timpul acesta se prepara umplutura: se taie ceapa si ardeiul marunt si s epun la calit in ulei de masline, apoi s eadauga carnea, se amesteca bine, se adauga rosiile tocate marunt, otregano, sare si se lasa sa fiarba la foc mic adaugand cate un strop de apa...cand e gata se adauga piper si 2 lg smantana de gatit.  se lasa la racit putin.

aluatul eu l-am impartit in 8 parti egale si pe fiecare am intins-o sub forma aprox rotunda, apoi am asezat pe fiecare doua lg de umplutura, am pliat aluatul sub forma de semicerc si apoi le-am copt in ulei de porumb.

cand se racoresc putin, asa, sa fie numai caldute si bune de servit, se dau cu putina smantana deasupra ( asta o stiu de la bunica mea, d-zeu sa o ierte, care ne facea niste placinte cu branza extraordinare, cum nici mama nu reuseste sa faca..si ea punea deasupra smantana de aia groaasa de bivol, ca la tara...era o bunatate...).

am servt aseara , dar cred ca e mai indicat sa fie servite peste zi, fiindca sunt destul de grele...de la carne...dar cine sta bine cu digestia...merge oricand. oricum mi-au placut mult si au iesit bune, desi le fac prima data...am sa incerc si cu branza neaparat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Suberek cu carne 87079
retete culinare - Suberek cu carne 87080
retete culinare - Suberek cu carne 87081
retete culinare - Suberek cu carne 87082
retete culinare - Suberek cu carne 87083
retete culinare - Suberek cu carne 87084
retete culinare - Suberek cu carne 87085

COMENTARII (26)

adasev12 1

24.02.2011, 12:48

MIUTA 1

24.02.2011, 23:25

Panacris 1

28.08.2013, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D