Suc de portocale cu goji

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Bauturi, 24 Oct 2012 | 7839 vizualizari

 

Reteta pe care am pregatit-o este un aparent simplu suc de portocale dar care are o doza sanatoasa de goji, un fruct care a intrat in vietile noastre de curand si care tinde sa apara tot mai des in retetele si farfuriile noastre.
Asa cum v-am obisnuit la fiecare postare, o scurta prezentare a unui ingredient folosit in reteta, de data aceasta, doresc sa dedic rubrica Stiati ca... fructelor Goji: este cunoscut de peste 2000 de ani in Tibet si folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor beneficii curative. Localnicii care consuma zilnic sub forme diferite - ca fructe uscate, suc, ceai sau ca ingrediente in mancaruri - traiesc mai mult, mai energic si mai sanatos. Cu toate aceste proprietati binefacatoare, goji a fost recunoscuta de catre medicina moderna foarte recent.
Este al doilea in lume ca si continut de vitamina C, contine mai mult betacaroten ca si morcovii si mai mult fier decat o friptura si este bogat in vitamina B.
Este cel mai eficient antioxidant, consumul a numai 20 de grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti. [Sursa: Goji].
Dupa ce v-am informat pe scurt cum sta treaba cu goji, a venit timpul sa va descriu cum am procedat cu obtinerea sucului, un adevarat izvor de sanatate ce iti inunda corpul si te indeamna sa repeti experienta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 pahar:
  • - 2 portocale mari;
  • - 5 linguri de fructe goji uscate;
  • - 1 lime.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de portocale cu goji:

Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si pastrati o jumatate de portocala la final pentru ca aceasta ultima jumatate va trebui sa o puneti in blender impreuna cu cele cinci linguri de goji si sa le amestecati pana se maruntesc fructele. Ca sa nu nimiciti in totalitate vitaminele din aceste minunate ingrediente, am testat, si mai mult de un minut nu aveti nevoie sa tineti apasat butonul blenderului, cu mici pauze la interval de cateva secunde ca sa se omogenizeze bine portocalele cu goji. Taiati in doua si lime, il stoarceti si turnati toate lichidele in pahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de portocale cu goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Suc pentru copii