Suc de rosii

de Ina in Conserve, 22 Aug 2011 | 5546 vizualizari

 

O reteta cu rosii de gradina - suc de rosii fara sare si fara zahar.

 

INGREDIENTE

  • rosii 
  • aspirina netamponata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii .

Intr- o oala larga asezam un prosop , apoi  ordonam sticlele de suc de rosii astfel incat sa incapa cat mai multe  ( nu le culcam ) .  Turnam apa in oala pana la gatul sticlelor  si sterilizam sticlele pentru cca 25-30 minute. 

Scoatem sticlele cu suc de rosii din oala dupa ce apa s-a mai racit, pentru a evita spargerea acestora. 

Sucul de rosii astfel preparat , fara sare, zahar si alte adaosuri , poate fi folosit la orice mancare , inclusiv de persoane care tin regim de sare.

Garantez mentinerea sucului pentru cca 3-4 ani. Eu il depozitez in beci si se pastreaza foarte bine, cativa ani. 

 

 

TIPS-URI

1

Sucul de rosii nu se fierbe inainte de a fi pus in sticle, ci doar sterilizam sticlele, dupa ce am capsat.

RETETA IN IMAGINI

Suc de rosii-0
Suc de rosii-1
Suc de rosii-2
Suc de rosii-3
Suc de rosii-4
Suc de rosii-5
Suc de rosii-6
Suc de rosii-7
Suc de rosii-8
Suc de rosii-9
Suc de rosii-10
Suc de rosii-11
Suc de rosii-12

COMENTARII (24)

Ina

Ina 1

24.08.2011, 17:40

Diana, o sa mai fac Nu ne ajunge, ca-l bea Costel in loc de apa

Ina

Ina 1

24.08.2011, 17:43

Doreena, din pacate , partea cu sticlele in oala nu mi-a iesit ... Cand am transferat pozele mi-au aparut imagini goale cu mesajul "card error "
Sticlele se pun doar in picioare, iar apa la gatul sticlei, sa nu treaca de dop
Focul se lasa potrivit, nu mare, altfel risti sa-ti sara capacele

Ina

Ina 1

30.08.2011, 19:30

Gata, Doreena, dorinta ti-a fost indeplinita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!