Suc de rosii

de kamy in Bulion, 10 Sep 2011 | 5097 vizualizari

 

Am facut de tot felul,pentru ca ,anul asta am avut noroc de multe rosii.Numai castravetii s-au manat.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Se pune fierbinte in sticlele spalate bine pe care le punem fierbinti in patura(eu am o duna)unde le lasam 2-3 zile,pana se racesc.

In sucul de rosii pentru baut se adauga dupa gust,pe langa sare si zahar si piper.

Pentru bulion,se fierbe sucul de rosii pana scade mai mult(de 2-3 degete),iar pentru pasta de rosii,pana scade si ramane cam un sfert din cantitate.Se pune sare.Pentru pasta de rosii se amesteca des in compozitie,cand aceasta a scazut suficient,pentru ca altfel se va prinde de oala.Se pune in borcane sterilizate si in patura.

Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara sau pivnita,adica la rece.

 

TIPS-URI

1

Sare se pune neaparat,pentru intensificarea gustului.

2

daca mai ramane spuma deasupra(oricum dispare cand opriti focul)faceti ceva cu ea,puneti-o in ciorbe,sosuri...

RETETA IN IMAGINI

Suc de rosii-0
Suc de rosii-1
Suc de rosii-2
Suc de rosii-3

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:48

bun bun pentru iarna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:50

Bronzul fiind scump acum nu se mai fac statui.............te impaiaza si te pune pe soclu ca este mai ieftin.

kamy

kamy 1

12.09.2011, 10:59

valdimir... asta-i spuneam dianei,nu ma mai intereseaza,nu vreaaaaau statuie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!