Suc de rosii (orange)

de alice_ciobanu in Bulion, 26 Oct 2012 | 2081 vizualizari

 

anul asta am facut pentru prima oara suc de rosii. Iete na! Eu singurica fara ajutor... adica, pardon, mint! Am avut un mare ajutor, cel mai bun... Miruna mea :))
Insa sucul meu de rosii nu a iesit tocmai rosu. Si asta pentru ca am avut mai mult de 70% din cantitatea de rosii ... galbene :)) Da da, am strans mai toate rosiile galbene din ograda, productia lor a fost net superioara cantitativ si calitativ celorlalte surate rosii-rosii. Si daca din astea am avut, era pacat sa le las se strica, cu astea am defilat.
Am facut nenumarate salate din rosii - rosii si rosii galbene, o minunatie dintr-un bol v-am aratat si voua, adica o astfel de salata de rosii. No, si am pus si de un suc de rosii, home-made :) numai bun pentru mancaricile din iarna cea geroasa :P Asa ca nu va mirati ca va arat azi un suc de rosii nu tocmai rosu, ci suc de rosii orange :))...acum stiti de ce.

 

INGREDIENTE

  • rosii, cantitatile sunt la indemana voastra
  • 3 frunze dafin
  • sare grunjoasa
  • zahar, foarte putin...
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii (orange):

 Sa incepem....beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina... ii mai sarea coarda si curgea sucul... o nebunie sa dai asa 18 kg...dar ...that's me!) 

Luati rosiile si taiati-le in doua-trei, scoateti-le cotorul si bagati-le la macelarit in masinaria aia cu dispozitivul special care separa sucul si pulpa de coaja si seminte. Puneti pe foc, intr-o oala mare, inalta si incapatoare, sucul si pulpa de rosii. Mai inati la foc iute, pana incepe a bolborosi si a se ridica o spuma la suprafata. Lasati asa cateva clocote, dupa care reduceti focul. Sub oala mare puneti o placa de metal pentru a nu risca sa se prinda sucul de fundul ei si a se afuma. Invartiti in oala, amestecand si luand de pe fund, din cand in cand. 

Cand considerati ca ati atins consistenta dorita, puneti frunzele de dafin, sare grunjoasa si zahar foarte putin... cred ca am pus cam 2 linguri la o oala imensa, si mai lasati catva timp sa fiarba. Turnati sucul fierbinte in sticle si inchideti ermetic. Puneti sticlele in paturi, invelite bine si lasati acolo vreo doua zile pana la racire completa. De regula se pune sucul in sticle din sticla sterilizate in prealabil, in cuptor. Insa eu am facut anul asta asa cum face soacra mea... adica am turnat sucul fierbinte in sticle?... in pet-uri de plastic.... inchise apoi bine si lasate la racit doua zile in paturi. Scoacra-mea face asa de ani de zile si nu au fost vreodata probleme cu suculetul... sa prinda mucegai sau alte minuni, peste iarna. Voi vedea anul asta... insa... clar metoda e garantata. Asta e si motivul pentru care in pozele mele nu veti vedea acum sucul de rosii in sticle :))

Enjoy it!

 

COMENTARII (5)

Rocsi 1

26.10.2012, 11:44

Ce fain si ce culoare

dobrezaira 1

26.10.2012, 12:55

e mai interesant portocaliu

adry88 1

26.10.2012, 13:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04