Suc de rosii pentru iarna

de Gicuta69 in Conserve, 11 Aug 2015 | 1287 vizualizari

 

Un ingredient esential pentru o multime de retete.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg de rosii
  • 6 linguri cu sare grunjoasa
  • 6 linguri cu zahar
  • ulei ( cate o lingura pt. fiecare sticla )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii pentru iarna:

Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul.

Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii.

Sucul obtinut l-am fiert la foc mic( aproximativ 4 ore) intr-o oala de tuci,pana a scazut la jumatate.

La jumatatea fierberii, am adaugat sarea si zaharul.

Am turnat sucul fierbinte in sticlele sterilizate, am pus cate o lingura de ulei apoi am sigilat.

 Le-am pus sa stea sub o patura pana a doua zi cand s-au racit.

 

TIPS-URI

1

Fierbeti sucul de rosii pana obtineti consistenta dorita

2

Sarea si zaharul se adauga dupa gust.

3

Daca pregatiti cantitate mai mica, timpul de fierbere se reduce.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394729
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394730
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394731
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394732
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394733
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394734
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394735
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394736
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394737
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394738
retete culinare - Suc de rosii pentru iarna 394739

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

11.08.2015, 19:26

Ina 1

11.08.2015, 20:53

Mama mea il facea fiert la ceaun, dar la soacra-mea am descoperit o reteta mult mai simpla, mai gustoasa si mai ... naturala http://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-24568.html

Rocsi 1

12.08.2015, 21:39

Foarte, foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21