Sucuk (Carnati turcesti)

de Giana in Mezel de casa, 18 Oct 2013 | 24442 vizualizari

 

Sucuk - sunt carnati uscati preparati din carne tocata si condimentata. Noua ne place sa preparam sucuk acasa pentru ca sunt mai buni si mai sanatosi fata de carnatii din comert. Nu am poze din momentul prepararii pt ca nu m-am gandit acum 2 luni ca voi pune reteta pe Bucataras.ro.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 m mate de vaca
  • 1.5 kg carne de vita cu grasime (puteti combina carnea de vita cu cea de oaie)
  • 3.5 lingurite boia de ardei iute
  • 1.5 lingurite sumak
  • 3.5 lingurite boia de ardei dulce
  • 3 lingurite yenibahar
  • 4.5 lingurite chimion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4.5 lingurite piper
  • 3.5 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sucuk (Carnati turcesti):

Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine.

Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore.

Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se spala bine. Apoi umplem matele cu carne si le legam bine cu o sfoara la capete.

Sucuk-ul astfel preparat se pune la uscat intr-un loc racoros si ferit de umezeala timp de 3-4 zile.

Dupa ce se usuca eu il pastrez in congelator ca sa reziste mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sucuk (Carnati turcesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 17:21

foarte buni

Giana 1

25.11.2013, 15:19

Multumesc Krysty

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:02

Mmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa afumati - reteta mamei