Sufle de legume in crusta

de dentistutza in Mancaruri de legume, 2 Aug 2010 | 1611 vizualizari

 

Mi s-a parut o idee simpatica sa combin sufleul de legume cu o coaja crocanta fara sa muncesc prea mult. ( Caldura mare,moncher)
Rezultatul a fost chiar surprinzator de bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 paine rotunda " pe vatra"
  • 1/2 cana lapte
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 conserva porumb
  • sos bechamel
  • 250 gr. telemea rasa ( sau cascaval de oaie)
  • susan sau mac pentru decor
   
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufle de legume in crusta:

Cubuletele de dovlecel cojit, rondelele de ceapa, fasiile de ardei gras si porumbul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc si se pune usturoiul taiat feliute subtitri.

Sosul bechamel se amesteca cu telemeaua rasa. Se combina sosul cu legumele racite putin si se adauga ouale,unul cate unul.

Se decupeaza un "capac" la paine si se scoate miezul ca sa ramana o crusta.Se pensuleaza toata painea cu lapte cu grija sa nu se inmoaie prea tare.

Compozitia se toarna in crusta,se pune intr-o forma pentru cuptor, se acopera cu capacul care se unge cu galbenus si se presara susan sau mac.

Se da la cuptor,la foc mediu cam 35-40 minute, verificand sa nu se usuce prea tare coaja.

 

TIPS-URI

1

se taie dupa ce s-a racorit un pic ca sa nu curga umplutura

2

retete de sos bechamel au fost deja postate si sunt toate bune. Eu l-am facut din 50 gr. unt,2 linguri faina, 350 ml. lapte rece si un praf de nucsoara.

RETETA IN IMAGINI

Sufle de legume in crusta-0
Sufle de legume in crusta-1
Sufle de legume in crusta-2
Sufle de legume in crusta-3
Sufle de legume in crusta-4

COMENTARII (12)

Julie

Julie 1

03.08.2010, 09:37

Ce bine te-ai gandit!

adry88

adry88 1

30.05.2011, 21:23

bun

dentistutza

dentistutza 1

31.05.2011, 08:10

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!