Sufleu cu Spanac

de dannasb in Mancaruri de legume, 23 Mar 2011 | 2296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 gr spanac 
  • -200 gr kaizer
  • -3 oua
  • -200 gr cascaval
  • -100 gr mozzarella 
  • -200 ml lapte 
  • -2 linguri faina
  • -50 gr unt
  • -3 linguri ulei de masline(pt a rumeni kaizerul)
  •  -sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu Spanac:

Spanacul se curata,se spala foarte bine,frunza cu frunza...Se fierbe cateva minute, in apa cu putina sare si putin bicarbonat de sodiu(pentru a ramane verde).Apoi se scoate,se scurge de apa...lasam sa se raceasca si il tocam marunt. Kaizerul se taie fasii,se rumeneste in putin ulei.. Cascavalul si mozzarella se dau pe razatoarea mare..  Untul se pune intr-un vas pe foc,dupa ce s-a topit,se adauga faina,se amesteca bine,lasam doar putin sa se caleasca,nu trebuie rumenita,apoi se adauga laptele..continuand sa amestecam pana obtinem un sos alb .

In acel sos alb,adaugam spanacul taiat ,kaiserul rumenit,galbenusurile,sare, piper,cascavalul si mozzarella(oprind un sfert ,pentru deasupra)...Amestecam bine compozitia rezultata..Mixam albusurile bine de tot,iar cu miscari usoare le adaugam compozitiei cu spanac.. Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet...

Adaugam amestecul... Dam vasul la cuptor pentru 20 -30 minute,in functie de tipul cuptorului.. Spre sfarsitul coacerii,scoatem vasul , presaram cascaval/mozzarella pe deasupra pentru gratinare.. si dam din nou vasul la cuptor pentru 5 minute.

Este delicios,se serveste cald..dar si rece e la fel de bun..:D

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu cu Spanac 93812
retete culinare - Sufleu cu Spanac 93813
retete culinare - Sufleu cu Spanac 93814
retete culinare - Sufleu cu Spanac 93815

COMENTARII (31)

Lau 1

11.04.2012, 15:57

la multi ani

Cris2711 1

11.04.2012, 20:13

Rocsi 1

11.04.2013, 11:01

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: