Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2014 | 10179 vizualizari

 

Nu stiu cum vi se pare voua combinatia asta, dar pe mine nu ma lasat in pace zile in sir aceasta indee de a combina avocado in sufleu. Am facut branzica cu avocado pt sandvisuri si mi-a placut mult ce a iesit. Acum nu stiam eu cum se comporta avocado la gatit, dar am zis sa incerc...asa ca am facut acest sufleu cu o culoare frumoasa de fistic si am imbogatit gustul cu somon afumat si limeta. Sicer va spun ca a iesit o deliciosenie...

 

INGREDIENTE

  • pt sufleu:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri pline de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 avocado copt
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • sucul de la 1/2 limeta
  • sare dupa gust
  • 4 linguri mari de branza dulce(de la Lidl am folosit eu)
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt deasupra:
  • 100 gr somon afumat
  • piper proaspat macinat
  • frunzulite de rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 1 castravete murat
  • sare dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • frunze de menta sau busuioc(eu am avut uscate, voi folositi proaspete daca aveti)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de limeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt:

Pt sufleu: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem avocado in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul si-l punem in robotul de bucatarie, adaugam imediat peste avocado sucul de la 1/2 limeta si pornim robotul sa pasiram bine fructul. Adaugam branza, galbenusurile, coaja rasa de limeta, sare dupa gust si 2 linguri ulei de masline. Amestecam bine toate ingredientele, le adaugam peste spuma de albusuri, amestecam incet sa nu scoatem tot aerul din albusuri, adaugam si faina cu parful de copt si amestecam cu un tel la fel de usor. Punem compozitia intr-o tava de tarte unsa cu putin ulei de masline si pudrata cu faina. Peste aluatul de sufleu punem buchetele de somon afumat, piper, frunzulite de rozmarin(eu asi fi vrut menta sau busuioc proaspat, dar nu am avut). Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25 minute. Dupa 10 minute, cand sufleul a prins putina culoare, scoatem tava si stropim sufleul cu 2 linguri ulei de masline. Dam la cuptor pana expira timpul si devine usor rumena. 

Pt sos: taiem castravetele marunt, curatam si zdrobim usturoiul si le amestecam cu iautrul gras, frunze de menta sau busuioc(eu am folosit menta uscata), sare dupa gust si1-2 linguri ulei de masline si suc de limeta. Lasati sa se racoreasca sufleul, portionati si serviti cu sos de iaurt. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sufleul isi pastreaza culoarea fisticului in timpul coacerii(sper ca se vede si in poze)

2

merge la fel de bine cu o salata de cruditati preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (21)

simona72 1

10.02.2014, 19:15

Multumesc tuturor pt aprecieri!! Nu prea am timp sa raspund la fiecare in parte...Laurici pt urmatoarea intalnea special pt tine ...Rux, eu m-am cam temut sa bag avocado in cuptor, dar a iesit grozav...

Merisor 1

11.02.2014, 08:50

Ce bun!

_Alina_ 1

11.02.2014, 12:02

Mi s-a facut asa foame...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sufle de branza