Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 12 Mar 2012 | 4165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 500 g ciuperci,
  • zeama de la o lămâie,
  • 500 g sfeclă roșie,
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 250 ml lapte,
  • 250 g smântână,
  • 50 g brânză Cheddar,
  • sare,
  • piper,
  • pătrunjel verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt. Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când. Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri. Condimentăm cu sare și piper. Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi. Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate). Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele.

Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute. Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Ornăm cu pătrunjel verde.

Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

DIANA B 1

13.03.2012, 11:49

Cred ca voi incerca si eu in sfarsit sfecla

elucubratiiculinare 1

13.03.2012, 15:53

Onesta, sincer nici eu nu eram moarta după țelină până când nu am făcut borșul de țelină, care m-a dat pe spate, apoi am încercat-o și în alte preparate.

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi