Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 12 Mar 2012 | 1928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 500 g ciuperci,
  • zeama de la o lămâie,
  • 500 g sfeclă roșie,
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 250 ml lapte,
  • 250 g smântână,
  • 50 g brânză Cheddar,
  • sare,
  • piper,
  • pătrunjel verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt. Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când. Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri. Condimentăm cu sare și piper. Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi. Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate). Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele.

Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute. Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Ornăm cu pătrunjel verde.

Poftă Bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci-0
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci-1
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci-2

COMENTARII (18)

DIANA B

DIANA B 1

13.03.2012, 11:49

Cred ca voi incerca si eu in sfarsit sfecla

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

13.03.2012, 15:53

Onesta, sincer nici eu nu eram moarta după țelină până când nu am făcut borșul de țelină, care m-a dat pe spate, apoi am încercat-o și în alte preparate.

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12